Tortuga puada Centrochelys sulcata

Rèptils

Amb un pes de fins a 100 kg, la tortuga puada és la tortuga més gran d’Àfrica. Camina per la sabana saheliana a la recerca d’aliments que són més aviat escassos en aquest entorn àrid. Al punt àlgid de l’estació seca, entra en estivació i excava un cau de 3 a 4 m de profunditat on romandrà fins la temporada de pluges. També pot fer servir aquests caus per mantenir-se calent durant les nits més fredes.