Tots aquells que hagin visitat la Réserve Africaine de Sigean fa poc s’hauran parat davant l’illa de les Mones esquirol per observar aquests petits micos amagats enmig dels arbres i hauran pogut descobrir cinc petites Mones esquirol ben agafades a l’esquena de la seva mare. Aquests petits micos arborícoles viuen a la selva amazònica a Amèrica del Sud. Són animals que es desplacen fàcilment d’arbre en arbre i capaços de saltar fins a 5 vegades la seva pròpia llargària.

La Réserve Africaine de Sigean presenta Mones esquirol bolivianes Saimiri boliviensis des de 1978. Les Mones esquirol surten cada dia lliurement a la seva illa, però al vespre tornen a entrar. Es poden observar varies vegades al dia periodes d’activitat: búsqueda de menjar, joc, lluites, crits… seguits de periodes de descans general en els quals tota la tribu descansa.

El seu règim alimentari és molt ric i variat. S’alimenten tant de fruits i baies com d’insectes (saltamartins, libèl·lules, papallones), de petits amfibis, d’ous. A vegades fins i tot intenten caçar alguns ocells però, per sort, aquests són més difícils d’atrapar!

Espècie animal en perill d’extinció en el seu medi natural, degut principalment a la desforestació, les Mones esquirol són l’objecte d’un programa de cria europeu (E.E.P.).

Voleu saber-ne més sobre les Mones esquirol?

Durant la vostra visita a la Réserve Africaine de Sigean, veniu a trobar els seus cuidadors cada dia a les 12h30 al voltant de la seva illa.